Werk aan de winkel

Omdat ik mijn focus aan het verleggen ben schrap ik een aantal activiteiten. Met daarbij het gevaar dat er weer andere dingen voor in de plaats komen maar ach..

Netwerken

Om de een of andere reden denken de meeste mensen dat ik extravert, flamboyant en/of arrogant ben. Helaas is het tegenovergestelde juist: Ik lijd aan prosopagnosie, gezichtsblindheid en dat maakt netwerken een stuk lastiger.

Lees meer

Soms moet je de tijd en de ruimte nemen.

Er zijn van die momenten dat je gewoon even met een vertrouwd iemand kunt praten. Over je bedrijf maar ook over hoe jij je als ondernemer, als manager voelt. Dat het werk je over de schoenen loopt maar dat je niets mee opschiet.

Het heeft me tonnen aan tijd en geld gekost tot jij me liet zien dat de oplossing gewoon op tafel lag. Waarom zag jij het wel en die anderen niet?

CIO van een beursgenoteerde onderneming tijdens een diner.

Projectbeheersing

Ook met (vastgelopen) projecten gaat het zo. Koffie drinken, praten, begrijpen en samen tot de oplossing komen. Mijn kennis van het onderwerp moet verbleken bij de kennis van de betrokkenen; mijn werk is het bereiken van de gestelde doelen, deadlines en budgetten.

Ook op zoek naar een oplossing op maat? Niet bizar duur maar wel verbazende effectief? Dan wordt het tijd voor een afspraak aan de keukentafel of in de boardroom. Dit soort gesprekken heb ik vanaf mijn 22e kunnen houden bij allerlei bedrijven en op alle niveaus.
Na mijn studie een jaartje dienstplicht en dan ervaring op doen. MKB, retail, multinationals en ambtelijke organisaties. Grote lijnen en details bekeken, besproken, veranderingen bedacht en verbeteringen gezien.