Radio

Opnames 2023

Een van de eerste momenten was de wedstrijd Ajax – Liverpool. In Amsterdam, maar vooral in de dikke mist. Met de “stiekem” van mijn opa gekregen transistorradio als kussen luisterde ik naar de wedstrijd, maar naar zo veel meer. Popmuziek (“Hoe kan een mens die herrie mooi vinden”) maar vooral naar hoorspelen en quizzes. Nieuws van over de wereld, bijna in real-time in mijn oren.

Later werd het een echte wereldontvanger. Bijna 25 kilo militaire dump, van een onderzeeboot. Uren heb ik genoten van de meest exotische zenders.

En al die tijd maakte ik zélf ook een beetje radio. Bij de ziekenomroep, via een illegale FM-zender en veel later, na onze verhuizing naar het Noorden, bij Omroep Menterwolde, Regio FM en in 2021-2023 bij de NLPO omroepen voor Eemsdelta, Het Hogeland en OOG.

Radiostilte

23 augustus is de laatste zomerversie van DTVN live gegaan. Over de toekomstige plannen is nog niets bekend. Dus: Stay tuned! JP
update 13-11-2023 Nog de nodige onduidelijkheid, zo af en toe ben ik gast-co-host bij een van de NLPO programma’s. Mijn cursus voor leden van een Raad van Toezicht in Zorg kost ook tijd, dus ik hoef me niet te vervelen. Maar radio blijft kriebelen.

Van muziek op verzoek (1974) gaat het nu om gesprekken, interviews zo je wilt, met onderzoekers, ondernemers en bestuurders. Over innovatie, de diverse transities en wat dat alles betekent voor de gemiddelde inwoner van het Noorden. Dat doe/deed ik als onafhankelijk programma-maker wat niet altijd past binnen formats en time slots. Maar daar wordt aan gewerkt, en met podcasts merk je ook de verschuiving. Een groot deel van doelgroep kan niet voor pak ‘m beet 18:00 uur naar een uitzending luisteren, en in steeds meer auto’s is on demand radio ingebouwd. In 2024 is er meer bekend!