De Toekomst Voor Nu #DTVN

Een paar jaar geleden begon ik, na een paar jaar radiostilte, weer met het maken van radio. Omroep Eemsdelta, net gevormd na de herindeling van Loppersum, Appingedam en Delfzijl en gebaseerd op 30 jaar ervaring als ziekenhuisomroep maar vooral Havenstad FM.

Uiteraard werd mijn insteek de economie, in het cluster Delfzijl/Farmsum en de Eemshaven. Mijn bedrijfseconomische achtergrond is er gewoon niet uit te rammen.

DoMiBo en later DiMiBo

Na het programma lunchradio en mijn eigen idee zomerlunch volgde DoMiBo. Met name ondernemers die gedurende korte interviews hun verhaal konden doen. In redelijk eenvoudige taal, beginnen met de basics en dat bleek soms best wel lastig.
Althans, dat compliment kreeg ik van een aantal gasten te horen.
Donderdagen werden voor mij agendatechnisch een probleem Omdat er sprake was van samenwerking met omroep het Hogeland hebben we toen een aantal afleveringen van DiMiBo opgenomen die vanuit Winsum op de dinsdagmiddag werden uitgezonden en dan herhaald op de omroep Eemsdelta.

DTVN

Maar ik wilde meer. Meer bereik voor mijn gasten, uitbreiding van de gasten en bedrijven, vooral van bedrijven op Zernicke, waar de Hanzehogeschool, de RUG en andere kennisdragers samenwerkten met bedrijven en startups die deels het begin waren voor bedrijven in de Eemshaven of Farmsum/Delfzijl. Dat heeft geleid tot een drietal uitzendingen bij OOG, de lokale zender voor Groningen. Aan een vervolg wordt gewerkt.

Podcasts

Het klinkt arrogant, maar ik vond dat de gesprekken met mijn gasten niet meteen verloren mochten gaan. Eemsdelta heeft de optie uitzending gemist maar de andere twee zenders niet. Daarom heb ik de meeste afleveringen, helaas ontdaan van de muziek, naar een podcast omgezet.

De toekomst van #DTVN.nl

Het plan was en is om radio te maken over de bedrijvigheid in Stad en Noord Groningen. Dat is ambitieus, moeilijk te realiseren want voor mij alleen is het te veel. Eigenlijk moet er een sort pool komen van mensen die kunnen presenteren, rechercheren naar goede onderwerpen en sprekers en technische ondersteuning. Op drie (straks twee) lokale NLPO zenders. — wordt dus vervolgd —

Over de foto

Dit pareltje van huisvlijt vond ik terug in het verzorgingscentrum Maanderzand in Ede waar mijn vader, die mij de liefde voor radio heeft meegegeven, sinds vorig jaar woont.
Het is een brievenbus van de Edese Radio OMroep en stond vroeger in het Julianaziekenhuis.
Als radiomedewerker/presentator zochten we dan de plaatjes bij de verzoekjes. Via een z.g. draadtoestel konden de patiƫnten dan luisteren naar de goede wensen en muziekkeuze van hun dierbaren.