Uitzendschema

De nieuwe reeks komt er aan: De Terrasstoel voor de toekomst. Twee uur, op de woensdag van 12:00 tot 14:00 uur.
Natuurlijk moet daar een zomerse twist aan, dus van daar de terrasstoel. Technisch is dat sowieso mogelijk, dus ik verwacht zeker opnames vanaf een terras. Of een dijk, bankje aan het strand: Als het maar luisterbaar, informatief en leuk is.
Gaan we na de vakantie weer meer serieuze zaken doen. Want duurzaamheid, transitie en innovatie blijven voor De Toekomst Voor Nu écht de hoofdmoot!

Plannen 2023 – 2024

Los van radio maken zal ik een aantal podcasts gaan opnemen die, hoe kan het ook anders, over economie, bedrijfskunde en ondernemerschap gaan. Daarnaast vragen de besturen waarin ik zit meer tijd en ga ik dan écht beginnen met het schrijven van mijn boek. Los daarvan ben ik ook nog bezig met bedrijfskundige adviezen en beheer ik aantal websites.

En natuurlijk wil ik werken aan mijn programma. Een radio-programma te maken dat gaat over de economie van Stad tot Dollart tou. Noord-Groningen, de havens van Lauwersoog, Zoutkamp, Termunten en Delfzijl en de industrieclusters Delfzijl-Farmsum, Eemshaven en rond Stad Groningen.
Maar ook evenementen op het suiker-terrein, kenniscluster Zernicke met alle spin-offs, het venturelab en diverse opleidingen. Dat houdt ook in dat ik wil proberen één uitzending per maand in het engels op te nemen, omdat er 50.000 mensen in en om Groningen wonen die geen Nederlands spreken. Een zachte vereiste is wel dat er minimaal één co-host bij komt want een wekelijks programma opnemen betekent ook dat het één signatuur heeft. En da’s niet OK, ook niet qua fysieke belasting. Want sommigen horen het niet, maar als ze mijn grijze kop zien :)…

Lineaire radio sterft vrij snel uit en wordt vervangen door on-demand, streaming en podcasts. FM wordt DAB+, kortom, het media-landschap verandert niet alleen qua inhoud maar ook qua techniek. Angstaanjagend of juist kansrijk? Jullie kennen mijn insteek!