We zijn aan het verbouwen

Adviseren en websites bouwen/beheren gaat natuurlijk gewoon door!

WordPress basis

Voor elke investering, ook al zijn het geen grote bedragen, geldt dat je op een rijte moet zetten wat je wilt, wie je er mee wil bereiken, of dit wel de beste manier is, bedenk het maar. Helemaal als je het ziet in het licht van jouw hele manier van het vinden, werven (converteren) en omgaan met klanten. Daarom ga ik het liefste eerst met jou om tafel zitten om te kijken hoe je jouw euro’s voor marketing nu het beste kunt inzetten. Een website zal er altijd bij horen, maar of je er nu 500 of 5.000 aan uitgeeft is echt een belangrijk stuk voorbereiding. Mijn advies kost, zonder reiskosten, 150 euro per dagdeel van ongeveer 2 uur.

JP

Waar ga je eigenlijk mee bezig?

WordPress vind ik de meest gebruikersvriendelijke software voor een website. Het is open source, dus de meeste veiligheidslekken worden binnen een paar uur gedicht. (Als je dat veel vindt zou ik geen mobiele telefoon of computer meer gebruiken!) Er zijn duizenden extra functionaliteiten aan toe te voegen met z.g. plugins. en voor het uiterlijk ben je in principe helemaal vrij. Zonder ook maar een keer echte programmeerdingen te hoeven doen.
Ik gebruik altijd externe hosting voor je domeinnaam (url) en 1 x SQL database. Die heb ik nodig voor het “kale” installeren van WordPress site waarvoor ik 150,00 euro bereken.
Omdat de hosting extern wordt uitgevoerd, blijft je bedrijf of jij altijd eigenaar van de site en de domeinnaam. Deze kosten worden extern aan jou berekend, ca. 35 euro per jaar.
Als dit is afgerond kun je nu zelf pagina’s aanmaken, berichten, noem, maar op.

WP training

Op het internet zijn genoeg instructiefilmpjes te vinden maar mijn ervaring is dat een training “op maat” sneller gaat, zeker als je wat extra functionaliteiten wilt gebruiken (plugins) of het uiterlijk van de site (theme) wilt veranderen.
Standaard reken ik 250 euro voor 2 uur plus tot 6 maanden nahulp op afstand (zoom of teams) waarbij ik eventueel jouw WP-dashboard overneem en je kunt zien wat ik doen.

Functionaliteiten

Als je eenmaal weet hoe de basis werkt is het tijd om de functionaliteiten te bespreken. Voor een paar heb ik agency licentie, voor een andere moet je soms een paar tientjes bepalen en soms niets. Dat hangt af met wat je wil, vaak kun je gratis beginnen en dan upgraden. Dat geldt ook voor thema’s. Een aantal kan ik je leveren in combinatie met het onderhoud en de rest is vaak gratis of premium: Freemium

Interessante extra’s:

  • Doorplaatsen naar je social media (Vindt Google belangrijk)
  • Agenda, tot en met verkoop van tickets en betaling via iDeal
  • Mailinglist, formulieren
  • Meertalige site

Kortom, hoe meer je wilt, hoe meer het kost en dus: Van te voren een goed plan maken!

Bijhouden, beveiligen, updates en upgrades

In een aantal gevallen kan ik het technisch gedeelte overnemen. Afhankelijk van hoe complex jij het wil hebben is dat vanaf 39 euro per maand (117 per 3 maanden). Ook kan ik een helpdesk voor je zijn, maar dat is tot nu toe eigenlijk nooit nodig geweest.

Prijsindicaties

Staan al hiervoor in de context maar bij deze:

Voorbereidend advies, per blok van 2 uur: 150 euro
Per uur 85 euro.
(In het algemeen zijn er 5 uren nodig voor een gemiddelde website)

Inrichten kale WordPress site, exclusief hostingkosten: 150,00

Uitwerking functionaliteiten: Uitsluitend met wederzijds OK
De prijs van de plug-ins valt hier altijd buiten!

Het schrijven of fotograferen van content, aanpassen van teksten en foto- en videomateriaal is altijd na overleg, het gehanteerde uurtarief ligt op 85 euro.