Elverding Traffic Management (ELTRA)

Vanuit de business unit parkeren bij Elverding & Kruijff, ons familiebedrijf, ontstond ELTRA Parkeergroep.

Van 1988 tot 1996 was het mijn eigen bedrijf, aanvankelijk met parkeermeters en slagbomen, later met de focus op onze eigen hard- en software voor parkeercontroleurs “op de straat” en daarnaast voor ondermeer deurwaarders en horeca. Mobiele communicatie was in die tijd nog wel een uitdaging, dus de horeca variant hebben we laten vallen. Voor wie het wil zien: De meeste terrassen werken nu met een dergelijk systeem.

ELTRAPOL was het handhavingspakket. Toen ik mijn aandelen verkocht hadden we 89 gemeenten als klant, de concurrenten bij elkaar drie. Achteraf gezien was de verkoop op dat moment niet mijn beste beslissing, maar de vaal meerjarige beslissingsprocedures begonnen me tegen te staan, en ben ik overgestapt naar de wat grotere bedrijven.

Achteraf gezien was me duidelijk dat ik wel kon aarden in bedrijven met visie, minder goed in multinationals met managers die hun eigen belangen dienden.