Waarom kiezen voor een raadgevend bedrijfskundige?

Welkom op de landingspagina van JohnPeter Elverding, Raadgevend Bedrijfskundige in Noord Nederland.

Wat kan JP mijn onderneming en mij opleveren?

Geboren in een ondernemersfamilie en uiteraard met zijn eigen ervaring als ondernemer kijkt JP vooral naar het geheel. Heel goedkoop inkopen en niet verkopen is geen gewenste situatie, en zo zijn er heel veel onderdelen van het ondernemer zijn die je stuk voor stuk nodig hebt. Bedrijfskunde is eigenlijk het laten samenwerken van al die elementen op een manier dia a) winstgevend is en b) duurzaam is. Duurzaam is niet alleen een groene “hype” maar houdt ook rekening met de toekomst van jou als ondernemer en met je onderneming. En daar horen zowel een goede betaling van de medewerkers, het management en/of de directie en ja, ook de aandeelhouders. Ieder heeft recht op de vruchten van zijn of haar inspanning.

JohnPeter Elverding heeft het in zich om voor veel bedrijven een vertrouwde partner te zijn voor bedrijfskundig advies. Met meer dan 45 jaar ervaring biedt JP u de expertise om uw onderneming te laten groeien. Of het gaat over inkoop, verkoop, groei, bedrijfsovername of subsidie, een Raadgevend Bedrijfskundige heeft juist die kennis en ervaring die je als ondernemer nodig hebt. En dan ook snel en tegen normale tarieven. Twee decennia geleden heeft hij besloten om niet te werken vanuit een kantoor met spiegelwanden en een secretaresse maar vanuit huis. Indien gewenst huurde hij iemand in om de puntjes op de i te zetten van een document, het in te binden en te distribueren. Een ondernemer moet nu eenmaal van heel veel markten thuis zijn en waar nodig expertise in te huren.

Lange termijn samen-werking in plaats van de techniek van de krijsende meeuwen.

Voor JP zijn lange termijn relaties één van de sleutelbegrippen, zowel zakelijk als privé. In 2024 verwachten zijn vrouw en hij hun 40 jarig huwelijk te kunnen vieren. Want goede cijfers zijn belangrijk, menselijke verhoudingen zijn belangrijker, of het nu gaat over een privé relatie, de relaties tussen een inkoper en verkopers maar vooral de relatie tussen directie, management en medewerkers. Mensenwerkt!

Waarvoor kan ik bij JP terecht?

Een Raadgevend Bedrijfskundige biedt wij op maat gemaakte oplossingen. Omdat ondernemers bijna altijd haast hebben formuleert hij kort en krachtig. Soms zo kort dat een ondernemer iets meer wil lezen, maar dat zijn gelukkig uitzonderingen. Voor subsidieaanvragen zal het meestal niet kort maar wel succesvol worden beschreven, aangevraagd en meestal toegekend.

  • Strategisch Advies: Formuleren van een heldere bedrijfsstrategie voor duurzame groei.
  • Procesoptimalisatie: Verbeteren van bedrijfsprocessen voor hogere efficiëntie en productiviteit.
  • Verandermanagement: Begeleiden van uw organisatie door veranderingsprocessen voor soepele overgangen.

Waarom Kiezen Voor Raadgevend Bedrijfskundige?

  • Ervaring en Expertise: JP Elverding heeft een bewezen staat van dienst in het verbeteren van bedrijfsresultaten.
  • Persoonlijke Aanpak: JohnPeter leert uw bedrijf snel kennen en ontwikkelt op maat gemaakte oplossingen.
  • Resultaatgericht: De focus ligt altijd op meetbare en duurzame resultaten.

En wat kan ik hem beter niet laten doen?

Waar JP niet echt goed in is zijn herhalende patronen. Doen wat iedereen altijd al deed werkt niet altijd, en als je een bedrijfskundige inhuurt is dat een duidelijk signaal. Oeverloos vergaderen om uren te vullen of te declareren is ook niet zijn ding. Kort en daadkrachtig vergaderen, daarna is er wel een keer tijd om te praten over hobby’s, voetbal of het weer.

Sleur, monotonie en gebrek aan inzetten op innovatie en productverbetering zijn zaken waar hij een einde aan wil maken. Of dat binnen een samenwerking is of daarbuiten: Overleg en daadkrachtig optreden bezorgen het antwoord.

Over JohnPeter Elverding

JohnPeter Elverding heeft zijn kennis (Nyenrode, RRR, SRM enz.) door de jaren heen verfijnd. Hij heeft gewerkt met zowel kleine startups als grote multinationals. Kenmerkend is wel het snel doorgronden van bedrijfsprocessen, het ontdekken van manco’s in strategische planningen en het rappe tempo om verbeteringen voor te stellen en mede uit te voeren. |
Dit maakt hem een waardevolle partner voor veel organisaties maar dat tempo vereist ook snel schakelend management en medewerkers. Hij is 67 jaar, woont in Noord-Nederland en is vaak in Midden-Nederland. Daarnaast is hij aktief als toezichthouder in de zorg (RvC) en bij een PP-fonds (RvT).
Zijn hobby’s zijn al net zo divers als zijn kennis en kunde: De tuin (aktief en passief genieten), architectuur, toegepaste vormgeving, fotografie en technologie maar, hoe afgezaagd dan ook: Voorop staan zijn gezin, ook al zijn hun dochters al lang uitvlogen naar Australië en Apeldoorn.

Vragen? Ik geef graag antwoorden.

Klaar om uw bedrijf te laten groeien? Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek. Neem contact op en wie weet hoe snel we elkaar op de koffie of desnoods op een scherm zien. Geen vervolg, geen rekening!

Raadgevend Bedrijfskundige Elverding – Uw partner in bedrijfskundig succes.